AUTO SZKOŁA SKODA - Kąkolewo k. Poznania - Opinie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bychu
    Classic
    • 2012
    • 2

Ja mialem tak:Podpisana umowa,podpisana f vat a gosc nie placi,sciemnia itd.
    Pismo z kancelarii prawnej do goscia spowodowalo od razu przelew na moje konto.
    Bardzo czesto pismo od prawnika wystarcza,zeby dluznik "zmiekl".
  • loop.4
    Classic
    • 2011
    • 19

Witam!

Chciałem skonfrontować swoje odczucia po udziale z kursie Safe Driving w oficjalnej szkole jazdy pod patronatem SKODA AUTO :

- 1 dzień 7 godzin bezustannej jazdy to zdecydowanie za krótko, dopiero teraz rozbudzono apetyty na jazdę i trening, szczególnie na śliskich powierzchniach, te poczucie cienkiej granicy przyczepności - bezcenne
    - poznanie od strony ekstremalnie empirycznej systemów pokładowych nowych pojazdów (kilka pojazdów od Fabii, Ocatvii, Superb, Scouta) - doznań związanych z efektywnym i skutecznym używaniem ABS, ESP - szczeka opada co dają te systemy przy właściwym i świadomym ich używaniu!!!
    - Ogromny szacunek do prędkości i drogi hamowania
    - Jeszcze większy szacunek do swoich dotychczasowych umiejętności i przyzwyczajeń (mimo 10 lat za kółkiem i przejechanych ok 1 mln km - między innymi 3 skody octawie I, II, obecnie II FL)
    - doskonali ludzie
    - minimalizm za kierownicą Nikt nie płaci za bezsensowne kręcenie kołem kierownicy
    - Humor Roberta Szpindora i Kolegów i Zespołu oraz bezcenne rady

Jestem ciekawy czy Ktoś z Klubowiczów ma podobne odczucia i doznania?

Ja polecam i wybieram się drugi raz na kolejny etap

Pozdrawiam serdecznie
    ...skoda do pracy

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

loop.4, wszystko fanie tylko cena z kosmosu !!! :evil: sam bym chętnie poszedła na taki kurs ale jego cana po prostu zabija Niesety ale to skutecznie odstrasza. A szkoda bo taki kurs na pewno duuuuuużo daje.
      Czarny Elegance

Komentarz

fakt cena z dupy jak za jeden dzień, wypada najdrożej spośród wszystkich szkół

Komentarz

• loop.4
          Classic
          • 2011
          • 19

...cena faktycznie wysoka ale:

śmigasz nowym do 6 miesięcy pojazdem, bez patrzenia na paliwo, opony itd

podczas jednego dnia zaoraliśmy 4 komplety opon, nie wspominając o litrach paliwa i przeciążeniach sprzęgieł itd. + ubezpieczenie na wszelki wypadek gdyby coś

Byłem w szkole gdzie jeździłem / szanowałem się - swoim samochodem i nie wypróbowałem nawet 1/10 tych ewolucji których można doznać tam - płaciłem połowę tego - zatem jest cena i cena

Pytałem czy Ktoś ma jakieś odczucia także z innych dobrych szkół?

Ja jestem zaszokowany i chcę jeszcze nawet za cenę dobrego skipasu heheh
          ...skoda do pracy

Komentarz

• Big
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 6389

Zamieszczone przez loop.4
            ...cena faktycznie wysoka ale:
            Dla mnie tu nie ma żadnego "ale" . Jak dobze pamiętam za 1 dzien treningu chcieli coś ok. 1300 zł + do tego dojazd + nocleg i robi się ok. 2000 zł A to kupę kasy !!! Ja rozumiem, że to kosztuje, ale na Boga mieszkamy w Polsce i zarabiany w Polsce a ceny mamy takie jak w ... Niemczech !! Przecież nikt zamiast kupić dziecku ubrania czy ksiażki do szkoły nie przeznaczy tych pieniędzy na trening - choć dezdyskusyjnie bardzo przydatny - w Szkole auto. Są pewne priorytety.
            Czarny Elegance

Komentarz

• mirek_p11
              RS
              • 2010
              • 6763
              • Volkswagen
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Cena szkolenia z kosmosu :shock: Już w szkole jazdy subaru jest zdecydowanie lepiej I etap 450 zł,II etap 555 zł, III 650 zł . Byłem tylko raz bo troszku daleko było ale warto

Seat Leon ST FR by mirek_p11

Fotki
              Octavia II FL 1.8 TSI by mirek_p11
              Fotki

Komentarz

• loop.4
                Classic
                • 2011
                • 19

Witam
                Płaciłem ok 1000 zł, Fakt trzeba doliczyć nocleg ale spokojnie można się przespać w Grodzisku za 120 - 160 zł ze śniadaniem
                ...skoda do pracy

Komentarz

• SP9XWW
                  Rider
                  • 2009
                  • 579

Zamieszczone przez mirek_p11
                  Już w szkole jazdy subaru jest zdecydowanie lepiej I etap 450 zł,II etap 555 zł, III 650 zł.
                  Właśnie wybieram się za tydzień na etap I i trzy tygodnie później na II (mój pracodawca stawia ). W zeszłym roku załapałem się u nich na dwudniowe szkolenie podstawowe. Ceny sporo niższe, ale kursanci ujeżdżają własne bryki (z jednej strony to zaleta bo właśnie poznajesz swoje auto, z drugiej wada bo jak gdzieś na torze przyfungujesz... :twisted: ). Pierwsze wrażenie po poprzednim szkoleniu - za....biście warto! Dopiero po czymś takim człowiek dowiaduje się, ...że wcale nie umie jeździć w ekstremalnych warunkach i w zagrożeniu na drodze. :diabelski_usmiech
                  Napiszę jak było po powrocie. :wink:
                  Vy 73! de S!@w

Komentarz

• voytek
                    Rider
                    • 2010
                    • 480
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez loop.4
                    - Ogromny szacunek do prędkości i drogi hamowania
                    - Jeszcze większy szacunek do swoich dotychczasowych umiejętności i przyzwyczajeń
                    Niestety nie miałem jeszcze przyjemności uczestniczyć w tym szkoleniu na żywo, ale oglądałem na TVN Turbo cykl ich programów. Już to sporo mnie nauczyło, może nie zdobyłem praktycznych umiejętności, ale na pewno wiedzę teoretyczną tak. I na pewno jeżdżę wolniej niż kiedyś. I niestety krew mnie zalewa, jak jeden czy drugi debil siada mi na zderzaku, bo on musi szybciej :evil: OK, niech mnie wyprzedzi i jedzie, ale czemu siedzi na ogonie metr za mną przy prędkości 100/godzinę :evil: (uprzedzę komentarze, nie jeżdżę lewym pasem).

[ Dodano: Sro 26 Sty, 11 09:51 ]
                    Zamieszczone przez Big
                    mieszkamy w Polsce i zarabiany w Polsce a ceny mamy takie jak w ... Niemczech !!
                    Tak, ale ceny samochodów też mamy takie jak w Niemczech, ceny opon czy sprzęgieł również. A oni dają do zarzynania swoje auta. Tak więc IMO cena nie jest wcale aż taka wygórowana. A to, że przeciętnego człowieka na to nie stać, to zupełnie inna bajka. Ja sam wybieram się na to szkolenie od kilku lat i ciągle to odkładam, bo ciągle są inne wydatki....Ale z drugiej strony bezpieczeństwo i życie nie ma ceny i kiedyś w końcu na pewno się wybiorę.

Komentarz

Pracuję...